Cele mai mari 3 greșeli din dieta Keto si cum sa le rezolvi folosind uleiuri esentiale

Dieta Keto te poate ajuta să slăbești, să reduci inflamația și să îmbunătățești sănătatea creierului atunci când este facută corect. Din păcate, dieta keto include o mulțime de proteine ​​și grăsimi animale, care sunt sănătoase numai dacă le puteți digera, absorbi și asimilapentru a ajunge într-o stare de „fat adaptation” și cetoză.

De exemplu, dacă nu îți digeri grăsimile sau proteinele, acestea contribuie la încărcarea ta toxică, copleșind ficatul și împiedicându-ți abilitatea de a cădea în cetoză. Proteinele nedigestionate contribuie, de asemenea, la alergii alimentare, intoleranțe alimentare, intestin permeabil și inflamație sistemică. În mod similar, dacă ficatul tău este copleșit, nu poate ține pasul cu încărcarea toxică, toxinele nu părăsesc organismul. În schimb, acestea sunt revarsate în fluxul de sânge, contribuind la toxicitatea și inflamația sistemică.

Uleiurile esențiale aplicate topic vă pot ajuta organismul să digere proteinele, să absoarbă grăsimile, să va ajute sa ajungeti în cetoză și să vă incurajeze sa continuati dieta.

Greseala nr. 1 Incapacitatea de a digera si absorbi grasimile

Mulți dintre noi nu sunt în măsură să digere și să asimileze în mod corespunzător grăsimile și creșterea cantității de grăsimi, chiar și a grăsimilor sănătoase, în dietă nu face decât să înrăutățească problema.

Atunci când asimilarea grăsimilor nu funcționează corect, orice dietă, inclusiv dieta Keto, care supraîncărcă organismul cu grăsime  poate provoca mai mult rău decât bine.

Simptomele digestiei sărace în grăsimi


  • Pielea uscată și părul fragil
  • Dezechilibre hormonale (grăsimea ajută la sinteza noilor hormoni și la eliminarea hormonilor vechi)
  • Niveluri scăzute de vitamine solubile în grăsimi precum A, D, E și K, în ciuda suplimentării ample
  • Gaz sau balonare după mese
  • Dureri de cap ușoare in zona ochilor ochi
  • Taburete grase, mirositoare, de culoare deschisă și / sau plutitoare.
  • Durere a vezicii biliare (partea dreaptă, sub coaste), Durere între omoplați sau calculi biliari
  • Greata sau diaree dupa masa

Greseala nr. 2 Incapacitatea de a digera proteinele

Dieta keto este bogată în proteine, un nutrient mare format din substanțe mai mici numite aminoacizi. Proteinele trebuie descompuse prin mestecare și eliberarea acidului clorhidric în stomac. Dacă proteinele nu sunt descompuse și digerate în mod corespunzător, acestea pot declanșa un răspuns imunitar care duce la alergiile alimentare, intoleranțele alimentare, intestinul permeabil (eaky gut) și inflamația cronică.


Majoritatea alergiilor alimentare rezultă dintr-un răspuns imun declanșat de proteinele digerate insuficient din alimente. Dacă stomacul nu produce suficient acid clorhidric pentru a descompune și digera suficient proteinele din alimente, sistemul dumneavoastră imunitar ar putea identifica aceste proteine ​​alimentare ca o substanță periculoasă și să declanșeze un răspuns imun.

Simptomele ale cantitatii scăzute de acid / digerarea deficitara a proteinelor in stomac

Cercetările demonstrează că nervul vag, nervul care comunică între intestin și creier, joacă un rol central în eliberarea acidului stomacal. Următoarele simptome sunt câteva indicatoare care se corelează cu funcția vagală scăzută și digestia proteinelor. 

Pot aparea aceste simptome-


  • Gura sau ochii uscati
  • Dificultăți la înghițire (în special dificultăți de înghițire a suplimentelor)
  • Tendință de constipație
  • Reflux acid / GERD
  • Tendință pentru anxietate
  • Balonare sau gaxe la stomac, râgâit, după mese grase sau prajite
  • Puls marit dupa mese
  • Muschii incordati, in special in jurul gatului / umarului
  • Digestie slabă (motilitate slabă, balonare, gaze)
  • Urinare frecventă sau incontinență
  • Dificultate de relaxare
  • Sensibilitate la luminile puternice sau intermitente
  • Dificultate de a adormi sau Coșmaruri
  • Scaun plutitor
  • Tulburări digestive, inclusiv intestinul penetrabil și alergii alimentare
  • Deficiență B12
  • Nivelul de vitamina D  sau alti  nutrienți scăzut
  • Incapacitatea dea a  spune când ești plin sau flămând

Greșeala  3 Funcția slabă a ficatului afectează adaptarea organismului la transformarea grăsimilor in energie(fat adapting)


Pentru ca dieta keto să funcționeze, trebuie să treceți de la arderea zahărului ca sursă de combustibil la arderea grăsimii ca sursă de combustibil. Acest comutator se numește „adaptat la grăsime”.



Pentru ca corpul tău să facă acest schimb, corpul tau are nevoie de cetone, substanțe chimice produse în ficatul tău atunci când corpul tău semnalează că ai nevoie de energie, dar nu ai suficienta glucoză și trebuie să folosești grăsime ca sursă de combustibil. Dacă ficatul tău nu funcționează optim sau este incarcat de toxine (inclusiv proteine ​​nedigerate care se transformă în toxine), acesta nu va avea energia care să te ajute să schimbi  în ketoză.



Acesta este motivul pentru care unii oameni se luptă să ajunga  în ketoză, deoarece ficatul este deja copleșit și lipsește energia necesara pentru a ajuta la transformarea grăsimilor corporale în cetone, care apoi sunt folosite ca sursă de energie de către corp.


Ficatul tău este adesea prea incarcat si nu reuseste sa transmita semnalul ca nu face fata, ceea ce face dificil de semnalat când se luptă și are nevoie de sprijin. Deoarece ficatul este implicat în atâtea funcții ale corpului, de obicei va manifesta simptome în altă parte. De exemplu, unele semne și simptome precoce ale unui ficat suprasolicitat sau stresat se pot prezenta ca:
Oboseală excesivă: Oboseala este o situație frecventă atunci când ficatul este  stresat, deoarece ficatul este responsabil de gestionarea glicemiei, care îți susține nivelul de energie și combate oboseala. Un ficat stresat poate deveni mai puțin eficient la reglarea glicemiei, lansând la oboseală și pofte de dulce. 

  • Dezechilibre hormonale sau PMS: ficatul detoxifică hormonii, inclusiv excesul de estrogen. Când funcția hepatică este afectată, excesul de estrogen nu poate fi eliminat și poate fi reabsorbit, ceea ce duce la simptome precum PMS, sensibilitate la sân, sângerare excesivă, oscilatii in starea de spirit sau creșterea în greutate. 
  • Balonare și gaze: atunci când fluxul biliar este compromis, disbiosa poate fi instalată acolo unde domină flora "neprietenoasă", ceea ce duce la constipație caz în care toxinele nu sunt eliminate ele contribuind în continuare la dezechilibrarea florei intestinale, gazelor și balonării.
  • Niveluri mari de metale grele: Când căile de detoxifiere ale ficatului sunt afectate, se pot acumula metale grele în organism. În special daca depozitele hepatice de glutation, care  leagă si elimina în siguranță și eficient  toxinele și metale grele, pot fi epuizate.
  • Sensibilități chimice și alergii: ficatul tău descompune excesul de histamină. Dacă ficatul tău este lent, histamina nu este descompusă în mod corespunzător și se poate acumula în corpul tău contribuind la simptome precum o sensibilitate accentuată la mirosuri, substanțe chimice și alimente. Cercetările arată că indivizii cu fluxul biliar afectat, prezintă valori semnificative mai mari decât cele normale de histamină în sânge.   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1378348/
  • Mâncărime a pielii: atunci când ficatul este afectat, compromite un flux optim de bilă. Bila poate fi apoi împinsă și depusă pe pielea dvs. contribuind la mâncărime.
  • Vânătai și sângerare: Puteți să vă învârtiți mai ușor, deoarece ficatul nu mai poate produce suficiente proteine ​​care sunt necesare pentru a coagula sângele după o vătămare. Ficatul produce de fapt mai mulți factori de coagulare, dar toți încep să dispară atunci când ficatul este deteriorat.
  • Umflarea: Când ficatul nu își poate face treaba, oamenii pot începe să-și rețină apa în abdomen și picioare, provocând umflarea.
  • Somn slab: Funcția slabă a ficatului poate contribui la trezirea nocturnă. Tulburările de somn au fost observate de mult timp în afecțiunile cronice ale ficatului, iar in acest caz poate fi afectat metabolismul hepatic al melatoninei.

Soluții in uleiuri esențiale la cele 3 greșeli din dieta Keto

Când digestia este compromisă, cum ar fi atunci când nu poți digera proteine ​​sau să asimilezi grăsimi, poate fi dificil să obții remedii în corp prin canalul tău digestiv. Acesta este unul dintre motivele pentru ar trebui testat mai des daca aveti un nivel scăzut de nutrienți precum vitamina D, vitamina B, zinc sau fier, în ciuda suplimentării frecvente.

Chiar dacă digestia este afectata, puteți asimila în continuare remedii de vindecare, precum uleiurile esențiale prin sistemul olfactiv și pielea voastră. Ambele canale oferă o rată de absorbție incredibil de mare, ceea ce este esențial pentru a permite organismului să intre rapid și eficient într-o stare ketogenă

Simțul mirosului (parte a sistemului olfactiv) este unul dintre cele mai puternice canale din organism. Celulele olfactive sunt celule ale creierului cu acces imediat la creier. Întregul proces de la inhalarea inițială a unui ulei esențial la un răspuns corespunzător în organism se poate întâmpla în câteva secunde.

În mod similar, pielea ta, care este cel mai mare organ al tău, este relativ permeabilă la substanțele solubile în grăsimi precum uleiurile esențiale. Moleculele uleiurilor esențiale sunt atât de mici încât pot trece prin pielea ta în capilare și pot fi rapid absorbite în fluxul sanguin. De acolo, ei se pot dispersa la anumite organe. Un studiu a constatat că componentele uleiului de lavandă aplicate topic erau măsurabile în sânge în douăzeci de minute și au rămas în sistemul sanguin până la nouăzeci de minute.

Datorită ușurinței de administrare, uleiurile esențiale sunt ideale pentru oricine are o digestie compromisă, care ar putea să ia medicamente care contraindică suplimentele, care se luptă să găsească alternative naturale care sunt vegane sau fără gluten sau pentru copiii care se luptă să înghită suplimente.

Uleiurile esențiale pentru dieta Keto vă pot ajuta organismul să digere proteinele, să absoarbă grăsimile, să se transforme în ketoză și să vă stimuleze in a continua dieta.

Soluția # 1 Uleiuri esențiale pentru digestia grăsimilor

După cum puteți ști, o componentă critică a digestiei grăsimilor este bila, un lichid verde-gălbui care este produs în ficat și depozitat și concentrat în vezica biliară. Când mâncăm o masă care conține grăsime, vezica biliară secreta bila în intestinul subțire, unde ajută la emulsionarea grăsimii pentru digestie.

De asemenea, bila  transporta toxinele și hormonii vechi din corp. În mod ideal, vezica biliară eliberează bila în intestinul subțire, unde descompune grăsimea pentru ca organismul să-l absoarbă, înainte de a fi eliminată din corp în scaun. Când eliminăm bila, eliminăm toxinele împreună cu ea. Din păcate, stresul, hormonii și consumul excesiv de grăsime pot face ca bile să fie groase, vâscoase și stagnante, ceea ce îi împiedică abilitatea de a curge atât către intestinul subțire, cât și în afara corpului. Rezultă următoarele probleme:

Grăsimile și vitaminele A, D, E și K solubile în grăsime ale acestora nu sunt emulsionate, digerate sau absorbite corespunzător. Această piatră a corpului blocurilor de construcții are nevoie pentru a crea hormoni și celule sănătoase.
Grăsimile nedigestionate rancezesc creând o povară suplimentară toxică pentru organism
Toxinele, deșeurile și hormonii vechi care au fost depozitați în bilă pentru eliminare prin intestine nu părăsesc corpul și, prin urmare, sunt reabsorbți suplimentar adăugând sarcinii toxice a organismului, contribuind la dezechilibre hormonale și provocări ale vezicii biliare.
Cu alte cuvinte, lucrurile bune nu pot intra în corp, iar cele rele nu sunt eliminate din corp.

Pentru a vă sprijini dieta Keto și a evita acest ciclu vicios, puteți lua în considerare următoarele uleiuri esențiale pentru a asigura o digestie optimă a grăsimilor:

Amestecul parasimpatic din ulei esential de cuisoare si lamaie verde in ulei de cocos fractionat: Corpul tău trebuie să se afle în starea nervoasă parasimpatică „să te odihnești și să digeri” pentru a promova digestia, absorbția și asimilarea optimă a grăsimilor. În această stare parasimpatică optimă pancreasul eliberează enzime digestive, iar vezica biliară eliberează bilă pentru a emulsiona și descompune grăsimea. Pentru a asigura o digestie optimă în starea parasimpatică, puteți aplica amestecul de uleiuri pe nervul vag (în spatele lobului urechii de pe osul mastoid) înainte de masă pentru a stimula starea sistemului nervos parasimpatic „odihnițiva și digerați”.

Amestec pentru ficat din de ulei esential de musetel, menta lavanda, ylang-ylang in alei purtator,recomandat uleiul de chimen negru(nigella sativa): ficatul produce bila, un lichid verde-gălbui care ajută la emulsificarea grăsimilor și în digestia și absorbția substanțelor solubile în grăsimi, cum ar fi vitaminele A, D, E și K. Ficatul păstrează, de asemenea, toxinele solubile în grăsimi , inclusiv hormoni vechi (cum ar fi excesul de estrogen), în bila pentru transportul din corp prin procesul de eliminare digestivă. Aceasta înseamnă că ficatul trebuie să funcționeze optim atât pentru a produce bilă, cât și pentru a filtra și pentru a stoca hormoni vechi. Puteți susține funcția optimă a ficatului, aplicând amestecul pe proiectia ficatului (partea dreaptă a corpului, sub coaste) de 2 - 3 ori pe zi.

Amestec pentru vezica biliara din ulei purtator de chimen negru (Nigella sativa) ulei esential de musetel si palmarosa: odată ce ficatul produce bilă, aceasta este păstrată și concentrată în vezica biliară. Când mâncăm o masă cu grăsime, bila trebuie să curgă liber în intestinul subțire pentru a descompune grăsimea, astfel încât să o putem absorbi. Din păcate, stresul, hormonii și consumul excesiv de grăsime pot face ca bila să fie groasa, vâscoasa și stagnanta, ceea ce o împiedică  sa curga. Dacă încercați o dietă keto și experimentați multe greață, acesta este un semn al problemelor vezicii biliare. Pentru a sprijini fluxul optim de vezică biliară din vezica biliară, aplicați amestecul de uleiuri  pe partea dreaptă a corpului sub sutienul ,sub sârmă sau de-a lungul și ușor sub coliva dreaptă. Acestea pot ajuta la ușurarea fluxului biliar pentru o optimă asimilare și absorbție a grasimilor.

Amestecul pentru pancreas din de ulei de castravete, geranium, anason si trandafir
Pancreasul secretă enzime digestive în intestinul subțire. Unele dintre aceste enzime, numite enzime lipolitice, descompun în continuare grăsimea și ne permit să o absorbim. Pentru a sprijini eliberarea optimă a enzimelor pentru digestia grăsimilor, aplicați 2 - 3 picături de amestec uleiuri  pe a cincea coastă (2 în jos de la  partea inferioară a sutienului) în partea stângă a corpului.

Soluția # 2 Uleiuri esențiale pentru digestia proteinelor

Digestia începe în creierul tău. Semnalele din creierul dvs., trimise prin nervul vag, activează funcția digestivă. Sistemul dvs. nervos autonom, care controlează toate funcțiile automate din corp, inclusiv digestia, se desfășoară între două stări. În starea ta de supraviețuire, cunoscută sub numele de simpatica „Luptă sau fugi”, toate resursele sunt alocate supraviețuitorului - fluxul de sânge este dirijat departe de organele digestiei  către membre și mușchi, astfel încât să putem fugi rapid de pericol. Nu puteți digera sau asimila în mod corespunzător proteinele atunci când fluxul de sânge este îndepărtat de sistemul digestiv.

Pentru a descompune și asimila proteine ​​în mod corespunzător, trebuie să mâncați în starea parasimpatică „Odihnește-te, digera și vindecațe”. Stimularea nervului vag cu amestecul de ulei esential de cuisoare si lamaie verde îți declanșează răspunsul parasimpatic, care activează procesul digestiv:

  • Gura ta eliberează salivă, ceea ce ajută la descompunerea proteinelor
  • Stomacul tău produce acid HCL
  • Pancreasul tău secretă enzime
  • Vezica biliară eliberează bila
  • Sfincterele tale se deschid și  contribuie la motilitate, permițând nutrienților și deșeurilor să treacă prin sistemul digestiv și să fie eliminate în mod corespunzător.
  • Atunci când încercați să mâncați sub stres, într-o stare simpatică, vă compromiteți capacitatea de a vă asimila nutrienții și de a elimina deșeurile.

La fel ca mușchii, nervii tăi au nevoie de stimulare constantă pentru a fi sănătoși. Nouăzeci la sută din producția creierului tău trece prin trunchiul creierului. Un creier slab funcțional  nu stimulează nervul vag, ceea ce duce la reducerea activării tractului gastro-intestinal. Pentru a sprijini funcția creierului optimă și pentru a spori digestia, aplicați amestecul de uleiuri Parasimpatic în spatele osului mastoid înainte de masă. Când îl aplicați, executati câteva respirații profunde, cu expirația mai lungă decât inhalarea pentru a vă relaxa complet și a activa digestia înainte de mese.

Soluția # 3 Uleiuri esențiale pentru funcția hepatică sănătoasă

Pentru ca dieta keto să funcționeze, ficatul tău are nevoie de vitalitatea producerii cetonelor pentru a te muta în starea de cetoză „adaptată la grăsime”. Dacă ficatul tău este copleșit sau congestionat de o suprasolicitare de toxine (inclusiv proteine ​​nedigestionate care se transformă în toxine), acesta nu va avea energia care să te ajute să treci în ketoză. 

Acesta este motivul pentru care unii oameni se luptă să intre în ketoză, deoarece ficatul este deja copleșit și lipsește energia pentru a  transforma grăsimile corporale în cetone, care apoi sunt folosite ca sursă de energie de către corp.

Uleiurile esențiale ajută la menținerea sănătății plantelor prin mișcarea lichidelor vitale și a energiei. Ele îndeplinesc funcții similare în corpul vostru, ajutând la mișcarea energiei și la prevenirea stagnării. Când ficatul tău devine stagnant, cu  toxine fizice, stres sau anxietate, acesta împiedică detoxifierea. Uleiurile esențiale sunt un instrument puternic pentru a ajuta la schimbarea stagnării și a îmbunătăți fluxul de energie și toxine prin ficat și vezica biliară.
Uleiurile esențiale vă pot ajuta să vă transformați corpul în aliniere, astfel încât toxinele să nu se întoarcă din nou în fluxul sanguin, ci să curgă din corp. Mai precis, aplicarea topică a uleiurilor esențiale în anumite puncte de pe pielea dvs. poate activa fluxul de energie direct și rapid, stimulând ficatul și vezica biliară pentru a ajuta toxinele să curgă din corp în loc să revină în fluxul sanguin.

Dimensiunea super mică a moleculelor de ulei esențial le permite să fie asimilate cu ușurință în organe, pentru a ajuta la promovarea fluxului direcțional de bilă și toxine.

Aplicarea amestecului pentru ficat direct peste ficat (partea dreaptă sub sân) de 2-3 ori pe zi poate ajuta la echilibrarea și energizarea ficatului, astfel încât să își poată îndeplini numeroase funcții cu vitalitate optimă. Formula cu uleiuri care ajută la stimularea, întărirea și tonifierea ficatului, inclusiv musetelul german, care stimulează secrețiile biliare și susține detoxifierea ficatului.

De asemenea, puteți combina amestecul pentru ficat cu uleiul de ricin - adăugați doar 3 picături de amestec la 1 linguriță de ulei de ricin și masati-l peste ficat înainte de culcare. Uleiul de ricin este gras si se absorbe greu,deci poate murdari hainele, astfel puteți:
 (1) să-l acoperiți cu o bucată de bumbac și folie de plastic și să aplicați căldură cu o sticlă de apă caldă (evitați electricitatea pentru  încălzire) timp de 20-30 minute, 
(2) uzurați un tricou mai vechi și lasă-ți corpul să  funcționeze, este magic
 (3) poti sa te bagi într-o baie cu sare Epsom cu uleiul de ricin și uleiul pentru ficat și să beneficiezi de beneficiile a 3 strategii de vindecare în același timp.

Comentarii